Grieken gelijk, Noord-Ierland leidt

In groep F van de EK-kwalificatie heeft Griekenland gelijkgespeeld tegen Finland. In Helsinki werd het 1-1.

In de eerste helft bracht Nikos Karelis de Grieken op voorsprong. In zijn eerste wedstrijd voor de Griekse ploeg haalde de vleugelaanvaller van Panathinaikos fraai uit vanaf de zestien meter. Tien minuten na rust tekende verdediger Jarkko Hurme met een volley voor de gelijkmaker.

Eenvoudige zege Noord-Ierland

Noord-Ierland had een gemakkelijke avond in Belfast. Tegen de Faeröer Eilanden werd het 2-0. Na zes minuten zette Gareth McAuley de thuisploeg op voorsprong, een kwartier later tekende Kyle Lafferty voor de 2-0.

Daar bleef het bij, al lieten de bezoekers nog een grote kans op de aansluitingstreffer liggen. De strafschop van Fródi Benjaminsen stuiterde via de hand van doelman Roy Carroll terug in het veld.

Zes uit zes voor Noord-Ieren

In groep F gaan de Noord-Ieren met zes punten aan de leiding. Finland en Roemenië zijn de achtervolgers met vier punten. Griekenland volgt op grote achterstand met een punt.