Polen stunt met zege op Duitsland

Polen heeft in de EK-kwalificatiereeks voor een stunt gezorgd door wereldkampioen en buurland Duitsland thuis met 2-0 te verslaan. Het eerste doelpunt werd gemaakt door Ajacied Arkadiusz Milik.

De aanvaller van de Amsterdammers kopte Polen, dat in de achttien eerdere ontmoetingen met Duitsland nooit aan het langste eind trok, in de 51ste minuut op voorsprong.

Podolski op de lat

Die Mannschaft drong daarna flink aan op de gelijkmaker. Lukas Podolski - een geboren Pool - raakte de lat, maar invaller Sebastian Mila gooide het duel twee minuten voor tijd op slot: 2-0.

Polen gaat nu aan de leiding in groep D met zes punten uit twee duels. Dat is evenveel als Ierland, dat eerder op de avond Gibraltar met 7-0 oprolde. Duitsland is samen met Schotland gedeeld derde met drie punten.

Weer Warschau

De wedstrijd speelde zich uitgerekend af in Warschau, de plaats waar Duitsland in 2012 voor het laatst een officieel duel verloor. Toen werd er in de halve finales van het EK met 2-1 verloren van Italië.

Daarna bleef Die Mannschaft achttien duels - oefenwedstrijden dus niet meegerekend - ongeslagen. Nog indrukwekkender: Duitsland won zijn laatste 33 uitduels in een EK of WK-kwalificatie. De vorige nederlaag was in 1998 tegen Turkije (1-0).