Schippers beste atlete van Europa

Dafne Schippers is zaterdag uitgeroepen tot beste atlete van Europa in het jaar 2014. De tweevoudig Europees sprintkampioene kreeg de meeste stemmen bij de verkiezing, waarvoor twaalf atletes waren genomineerd.

Schippers reageerde verheugd na de uitreiking: "Ik ben natuurlijk heel erg blij. Het is echt een eer om na zo'n goed jaar deze prijs te winnen."

Eerste Nederlandse

De 22-jarige Schippers is de eerste Nederlandse atlete die de prestigieuze titel krijgt sinds de introductie in 1993. De Utrechtse ontving tijdens een gala in de Azerbeidzjaanse hoofdstad Bakoe de bijbehorende trofee, de Golden Track.

Haar coach Bart Bennema is apetrots. "We wisten dat ze een serieuze kans maakte, maar normaliter zijn het niet de Nederlanders die met de hoofdprijs naar huis gaan. Als je ziet wat de andere genomineerden gepresteerd hebben, waaronder een wereldrecord van kogelslingeraarster Anita Wlodarczyk. Het is mooi dat we het succes zo kunnen vieren."

Schippers kroonde zich deze zomer met goud op de 100 en 200 meter bij de EK in Zürich tot sprintkoningin van het toernooi. Ze liep bovendien de beste Europese tijden van het jaar op beide afstanden: 11,03 en 22,03. Ze verbeterde voorts op vijf onderdelen het Nederlands record.

Hassan was ook genomineerd

Ook Sifan Hassan was één van de genomineerden. De Nederlandse won EK goud op de 1.500 meter en zilver op de 5.000 meter en is aanvoerster van de wereldranglijst op de 1.500 meter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl