NOS SportAangepast

Simon verslaat uitgebluste López

Gilles Simon heeft zich op het masterstoernooi van Shanghai verzekerd van een plek in de eindstrijd. De ongeplaatste Fransman was in twee sets duidelijk te sterk voor de uitgebluste Feliciano López, de bedwinger van Rafael Nadal: 6-2, 7-6 (1).

De zware wedstrijden van deze week hadden de fysieke gesteldheid van de 33-jarige López, die zich gisteren in drie sets langs Mikhail Joezjny knokte, zichtbaar aangetast. De goede opslag van de Spanjaard hield hem in set twee nog lange tijd op de been, maar Simon echt in verlegenheid brengen kon hij geen moment.

Zeven punten

Illustratief was dat de 29-jarige Simon op eigen opslag slechts zeven punten toestond aan de nummer 21 van de wereld. Na een uur en twintig minuten was de lijdensweg van de vermoeide López, die op zijn tweede opslag slechts 29 procent van de punten wist te winnen, ten einde.

Voor Simon wordt het zijn tweede eindstrijd op een masterstoernooi. In 2008 reikte hij tot de finale op het masterstoernooi van Madrid, destijds nog een indoor hardcourttoernooi. Andy Murray was hem destijds in twee sets de baas.

Djokovic - Federer

In de finale neemt de nummer 29 van de wereld, ooit de mondiale nummer zes, het op tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Novak Djokovic en Roger Federer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl