NOS VoetbalAangepast

Oranje: nu vizier op IJsland

Het Nederlands voetbalelftal is de voorbereiding richting de EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen IJsland begonnen. Maandagavond speelt Oranje in Reykjavik de derde groepswedstrijd. Het grootste deel van de selectie werkte vanaf het middaguur op de velden van de Amstelveense amateurclub RAP een hersteltraining af.

Luciano Narsingh en Georgina Wijnaldum verlieten voortijdig de training. Zij hadden last van 'kleine pijntjes'. Van serieuzer aard oogde de kwaal die Tim Krul opliep. De reservedoelman kreeg aan het eind van de training een bal hard tegen zijn linkerelleboog, die daarbij overstrekt raakte. Het is nog afwachten wat de gevolgen zijn.

Krul overkwam iets dergelijks al eens eerder bij het Nederlands elftal. In 2012 miste hij de interland tegen Hongarije, nadat hij daags daarvoor nog onder de lat had gestaan tegen Turkije. Na het afhaken van Krul besloot Hiddink het partijtje te beëindigen.

Reserves

Bondscoach Guus Hiddink stond alleen met de reservespelers plus keeper Jasper Cillessen en de invallers Klaas-Jan Huntelaar en Leroy Fer op het veld. De tien basisspelers van het duel tegen Kazachstan van vrijdagavond trainden in een fitnessruimte van een hotel.

De blessure van Ibrahim Afellay lijkt mee te vallen en volgens de medische staf van Oranje is hij speelklaar voor de wedstrijd tegen de IJslanders.

Oranje boekte in de Amsterdam Arena een moeizame 3-1 overwinning op Kazachstan. Het Nederlands elftal kwam in de eerste helft op achterstand door een doelpunt van Renat Abdoelin. Invaller Klaas-Jan Huntelaar maakte na de rust 1-1. Na een rode kaart voor Baoerzjan Dzjoltsjijev beslisten doelpunten van Ibrahim Afellay en Robin van Persie (strafschop) het duel.

Zondagmiddag vertrekt Oranje naar IJsland. Hiddink moet voor dat duel nog twee spelers uit zijn selectie laten afvallen en de verwachting is dat dat tweetal ook niet mee zal afreizen naar IJsland. Tegen Kazachstan waren dat Erik Pieters en Virgil van Dijk; zij zaten op de tribune.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl