NOS NieuwsAangepast

Protesten in Hongkong gaan door

Duizenden actievoerders in Hongkong zijn weer de straat opgegaan om hun eis voor meer democratie kracht bij te zetten, melden buitenlandse persbureaus. Sommige actievoerders hebben tenten bij zich, ondanks de oproep van de politie om de wegen vrij te houden voor het verkeer.

Maandag leek het erop dat het protest langzaam doodbloedde, er waren de afgelopen week nog enkele honderden actievoerders op straat. Maar de opkomst van vandaag doet anders vermoeden. Veel mensen die doordeweeks niet kunnen, sluiten zich nu weer aan bij de acties.

School

"Ik zet mijn tent hier op en kom zoveel mogelijk hierheen om te protesteren", zegt een 23-jarige actievoerder tegen persbureau AP. "Overdag moet ik naar school, maar 's avonds kom ik hier terug."

Gisteren zegde het stadsbestuur een gesprek met de actievoerders af. Hongkong zei er geen vertrouwen in te hebben dat het overleg constructief zou verlopen. Daarmee zit de situatie in Hongkong nog steeds in een impasse.

Verkiezingen

In Hongkong wordt sinds twee weken gedemonstreerd. Actievoerders bezetten belangrijke wegen in de stad. De betogers willen dat het door Peking benoemde stadsbestuur opstapt en dat er nieuwe verkiezingen komen. Het protest was aanvankelijk alleen van studenten, maar sloeg over naar andere bevolkingsgroepen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl