355 alcoholsloten niet geplaatst

355 chauffeurs die de afgelopen maanden zijn betrapt met te veel drank op achter het stuur krijgen voorlopig geen alcoholslot. Dat meldt het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen. Het CBR houdt hun zaak aan totdat de regelgeving over het alcoholslot duidelijk is.

Gisteren maakte minister Schultz bekend dat er voorlopig geen nieuwe alcoholsloten worden geplaatst. Het CBR moet eerst een aantal kritische vragen van de Raad van State over het slot beantwoorden. Welke vragen dat zijn, wil het CBR niet zeggen.

Volgens een eerdere uitspraak van het gerechtshof in Den Haag kunnen mensen niet een straf van de rechter krijgen én een alcoholslot.

Bestaande gevallen

Een alcoholslot is een apparaat waarin bestuurders voor vertrek moeten blazen. Als ze te veel hebben gedronken, start de motor niet. Het slot wordt geplaatst bij automobilisten die betrapt worden met een te hoog alcoholpromillage in het bloed.

Sinds de start in 2011 kregen bijna 12.000 automobilisten een alcoholslot opgelegd. Op dit moment rijden er bijna 5000 mee rond. Voor hen verandert er niets.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl