Djokovic stuit op Federer

In navolging van Gilles Simon en Feliciano Lopez heeft ook Novak Djokovic de halve finales bereikt van het masterstoernooi van Shanghai. De Serviër ontdeed zich met 6-4, 6-2 van David Ferrer.

De Spanjaard had in de vorige ronde nog van Andy Murray gewonnen, maar tegen de nummer één van de wereld kwam hij er niet aan te pas. Eventjes maar, toen hij bij 5-4 in de eerste set zijn enige twee breakpoints kreeg.

Ferrer haalde dankzij zijn goede voetenwerk veel terug, maar miste de wapens om het Djokovic lastig te kunnen maken. Djokovic en Ferrer stonden al voor de achttiende keer tegenover elkaar en voor de dertiende keer ging de winst naar de Serviër.

Federer verslaat Benneteau

Djokovic stuit nu in de halve finales op Roger Federer. De Zwitser (2) rekende na een gelijkopgaande openingsset zonder problemen af met de Fransman Julien Benneteau: 7-6 (4), 6-0.

In de eerste set viel er geen enkel breakpoint te noteren. In de tiebreak werden de eerste zeven punten verspeeld door de serveerder, waarna Federer het welletjes vond. In de tweede set gunde hij Benneteau welgeteld zeven punten.

In de andere halve finale staan de Fransman Gilles Simon en de Spanjaard Feliciano López, beiden ongeplaatst. Simon verraste de Tsjech Tomás Berdych: 7-6 (4), 4-6 ,6-0. López stuurde de Rus Michail Joezjny naar huis: 5-7, 6-4, 6-4.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl