NOS NieuwsAangepast

Leerling (15) dood na steekpartij

Op een middelbare school in Voorburg is een leerling doodgestoken. Het slachtoffer is een 15-jarige jongen uit Den Haag. Hij werd tijdens de middagpauze op het schoolplein van het Corbulo College, een vmbo-school, in zijn nek gestoken.

De dader zou een 16-jarige leerling uit Rijswijk zijn. Hij is opgepakt. Volgens ooggetuigen wist hij in eerste instantie te vluchten en werd hij door leerlingen ingehaald, maar de politie kan dat niet bevestigen.

Paniek

Andere ooggetuigen zeggen dat de twee jongens ruzie hadden en dat het slachtoffer gewond de school in vluchtte. "Ik zag hem in blinde paniek naar binnen rennen, met zijn hand op zijn nek. Niet lang daarna kwam de eerste hulp, het ging allemaal zo snel", zegt een ooggetuige tegen Omroep West. Volgens de leerling was er veel bloed te zien.

De hulpverleners hebben geprobeerd de jongen te reanimeren, maar dat bleek tevergeefs. Hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

Totaal verslagen

Het Corbulo College reageert met afschuw en verdriet op de steekpartij. In een verklaring op site schrijft de school: "Wij zijn verdrietig en totaal verslagen. Wij leven intens mee met familie en vrienden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl