NOS SportAangepast

Zware blessure Groeneveld

Christijn Groeneveld is tijdens een training in Inzell zwaar ten val gekomen. De marathonschaatser brak daarbij zijn rugwervel, diverse ribben en liep een klaplong op. Het is de vraag of hij volledig zal herstellen.

Vannacht is hij vijf uur geopereerd, omdat de gebroken wervel het ruggenmerg beknelde. Volgens zijn trainer Roy Boeve moet hij nog zeker twee weken in het ziekenhuis blijven.

"Gisteravond had hij geen gevoel in zijn benen", zei Boeve. "Gelukkig bleek in het ziekenhuis dat zijn zenuwbanen niet doorgesneden zijn. Hij kan nu zijn tenen weer bewegen. Maar het is te vroeg om te zeggen of hij weer volledig zal herstellen."

Weer leren lopen

Volgens een statement van zijn team Van Werven zal Groeneveld na thuiskomst in Nederland nogmaals geopereerd worden. De schrik zit er goed in binnen de ploeg. "Hij schoof hard in de kussens langs de baan. We schrokken ons rot", aldus Boeve.

"Hij is direct met een traumahelikopter naar het ziekenhuis vervoerd. Inmiddels zijn z'n vriendin en ouders ook bij hem. Het is nu afwachten hoe het verder gaat. Hij is weer helder en vertelde me dat het enige dat hij wil, weer leren lopen is."

Nederlands kampioen natuurijs

Groeneveld is regerend Nederlands kampioen op natuurijs. Die prijs pakte hij in januari 2013 op het Veluwemeer bij Elburg. Het afgelopen seizoen richtte hij zijn vizier op de langebaan bij het team van TVM.

Nadat dit team van onder anderen Sven Kramer en Ireen Wüst werd opgeheven, besloot Groeneveld terug te keren naar het marathonschaatsen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl