IJshockeysters tussen de mannen

De ijshockeysters van Oranje gaan in de aanloop naar het WK van volgend jaar april in Peking meespelen in een mannencompetitie. De zogenoemde promotiedivisie, het derde niveau in Nederland, moet voor een goede voorbereiding zorgen.

Voorheen trainden de Oranjedames alleen en werd er af en toe een oefenwedstrijd gepland. Nu spelen de vrouwen van bondscoach Joep Franke minimaal achttien wedstrijden. Daarnaast staan er ook nog twee interlands met de Engelse vrouwen op het programma, in de weken voor het WK.

Oranje heeft voorrang

Alle dames blijven ook nog bij hun eigen club trainen en spelen, dus een dubbele competitie. In het geval dat wedstrijden elkaar overlappen, is er afgesproken dat het team van Oranje voorrang heeft.

Met deze nieuwe aanpak hoopt de Nederlandse ijshockeybond (NIJB) op het volgende WK wel te promoveren naar divisie 1A, iets wat net niet lukte op het laatste WK in Letland. Nederland verloor van Hongarije en zag concurrent Letland later op de dag met 3-1 van Noord-Korea winnen. De kans op promotie naar divisie 1A was daarmee vervlogen.

Roep om sponsoren

Hoe de Nederlandse dames naar het WK in Peking gaan, is nog wel de vraag. Er is geld nodig om de reis en het verblijf te kunnen financieren.

Vorig seizoen lukte dit middels een crowdfundingsactie, waarmee 10.000 euro is opgehaald. Met meer duels in het seizoen, hoopt de bond dat sponsors wakker worden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl