NOS SportAangepast

Marussia met één bolide in Sotsji

Marussia komt zondag tijdens de grote prijs van Rusland met maar één bolide in actie. De renstal heeft dit besloten uit respect voor Jules Bianchi, die na een ongeval bij de GP van Japan nog altijd met zwaar hersenletsel in het ziekenhuis van Yokkaichi ligt.

Daardoor zal alleen Max Chilton voor Marussia rijden in Sotsji. De renstal had Alexander Rossi nog ingeschreven als eventuele vervanger voor Bianchi, maar de Amerikaan zal zijn debuut in de Formule 1 nog even moeten uitstellen.

Gepast

"Het team denkt dat dit de gepaste manier is om met deze moeilijke periode om te gaan", verklaarde Marussia. "Het team van Jules heeft een tweede bolide gebouwd. Die is klaar om te racen en zal dit weekeinde ook aan Jules' kant van de garage staan."

Om Bianchi en zijn familie te ondersteunen, zal op de wagen van Chilton het JB17-logo te zien zijn. Alle andere coureurs zullen racen met een sticker op hun helm met daarop de tekst 'Tous Avec Jules #17'. Vrij vertaald: we zijn in gedachten bij Jules. De Fransman rijdt altijd met het nummer 17.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl