NOS NieuwsAangepast

Telegraaf voor het eerst op tabloid

Nederlands grootste krant De Telegraaf is voor het eerst op tabloidformaat verschenen. Hoofdredacteur Paradijs spreekt in een commentaar in de eerste editie van "een definitieve stap voorwaarts".

Paradijs draagt de eerste tabloideditie op aan de lezer. "In alles wat wij doen, staat u altijd centraal." Eerder beloofde hij al dat de krant niet dunner zal worden, en de koppen niet minder vet.

"Mensen hadden misschien op kleinere letters gehoopt maar we hebben ons DNA en onze identiteit gehouden", zei Paradijs in het NOS Radio 1 Journaal. Inhoudelijk is er weinig aan de krant veranderd. "De Telegraaf moet De Telegraaf blijven. Ik ben erg tevreden met de eerste editie."

Cruijff

De krant heeft vandaag speciale bijdragen van Joop van den Ende, Tom Middendorp, Eberhard van der Laan en Johan Cruijff. De redactie deelt de tabloid vanochtend zelf uit op Amsterdam Centraal.

De Telegraaf is de laatste landelijke krant die overgaat op tabloidformaat.

Spits

Het is niet de enige verandering bij de Telegraaf Media Groep deze week. Gisteren verscheen de laatste editie van het gratis dagblad Spits. Het is opgegaan in Metro.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl