NOS SportAangepast

Formule 1 niet bekomen van schrik

Een week na de crash van Jules Bianchi heeft het Formule 1-circus zijn kamp opgeslagen in Sotsji. De wereld van gillende motoren draait door, maar voor de coureurs is er wel degelijk iets veranderd.

"Onze gedachten zijn natuurlijk bij Jules", aldus Fernando Alonso. De tweevoudig wereldkampioen sprak donderdag in Sotsji op een persconferentie. Hij was nog altijd zichtbaar aangedaan. "Het was een moeilijk weekend in Japan. En nu zijn we hier en zal het opnieuw een moeilijk weekend worden. We zijn klaar om te racen, maar we bidden voor Jules."

Dekker: ze hebben er geen zin in

Volgens Formule 1-verslaggever Louis Dekker komt de race in Sotsji voor de meeste coureurs veel te vroeg. "We zijn gewend dat er twee weken tussen elke race zit. Nu is dat één week. Niemand lijkt er klaar voor te zijn. Ze hebben er geen zin in."

In het Russische Sotsji zullen de Formule 1-wagens dit weekend langs de Adler-Arena scheren, de schaatshal waar Nederland in februari acht keer olympisch goud veroverde.

Het is de organisatie er volgens Dekker veel aan gelegen om in Rusland nieuwe ongelukken te voorkomen. Er waren al extra veiligheidsmaatregelen, omdat het circuit in Sotsji nieuw is. "Maar er zijn nu extra mensen ingevlogen om de veiligheid te optimaliseren."

Kritiek, maar stabiel

Bianchi zelf is nog altijd in Japan. De Fransman ligt in het ziekenhuis van Yokkaichi waar hij wordt behandeld aan de opgelopen hersenschade. Jules toestand is kritiek, maar stabiel, verklaarde zijn familie dinsdag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl