NOS SportAangepast

Perez wil safetywagen bij crash F1

De Mexicaanse Formule 1-coureur Sergio Perez wil dat in de toekomst direct de safetycar op het circuit verschijnt zodra een bolide is gecrasht. Perez refereert daarmee aan de crash van Jules Bianchi, die tijdens de GP van Japan ernstig letsel opliep.

"Zodra de bergingswagen op de baan is om een auto weg te halen, moet onder alle omstandigheden de safetycar uitrukken", zei de coureur van Force India donderdag in Sotsji, waar de coureurs aankomend weekeinde de GP van Rusland rijden. De safetycar wijst op een gevaarlijke situatie op het circuit en leidt direct tot neutralisatie van de race.

"Het risico is te groot. Als de bergingswagen op het circuit is, kunnen er ook medewerkers en stewards op de baan zijn. We mogen deze mensen niet blootstellen aan dergelijk gevaar. Er kan altijd iets misgaan bij een bolide. Het mag nooit meer gebeuren."

De internationale autosportfederatie FIA doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Bianchi botste op een takelwagen die bezig was de eerder gestrande Sauber van Adrian Sutil weg te slepen. Zijn doorgeschoten Marussia ging rakelings langs medewerkers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl