NOS VoetbalAangepast

Oranje start met Afellay

Ibrahim Afellay staat vrijdag tegen Kazachstan in de basis van het Nederlands elftal, zo maakte bondscoach Guus Hiddink donderdag bekend tijdens een persconferentie in Zeist. De 28-jarige middenvelder van Olympiakos speelde op 14 november 2012 tegen Duitsland voor het laatst voor Oranje (0-0).

De basisplaats voor Afellay gaat ten koste van Georgino Wijnaldum. Hij zit vrijdagavond op de bank.

"Afellay is in vorm en speelt in de Champions League. En hij heeft zich deze week bij ons ook uitstekend gemanifesteerd op de training", lichtte Hiddink toe. Afellay speelt op het middenveld met Nigel de Jong en Wesley Sneijder.

Afellay kwam de afgelopen twee seizoenen wegens ernstig blessureleed nauwelijks in actie. Hij vreesde vorig jaar zelfs even voor zijn bestaan als profvoetballer nadat de medische staf van Schalke 04 een ernstige bovenbeenblessure verkeerd had beoordeeld. "Hij heeft na een lange en moeilijke periode de weg terug gevonden'', verwoordde Hiddink.

Hiddink verklaarde verder dat hij tegen Kazachstan in een 4-3-3-systeem gaat spelen en hij onthulde meteen de opstelling. Arjen Robben, Robin van Persie en Jeremain Lens staan voorin, Jasper Cillessen is de keeper en de verdediging wordt gevormd door Gregory van der Wiel, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi en Daley Blind.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl