NOS NieuwsAangepast

"Haatzaaien niet zonder gevolgen"

Organisaties die Marokkaanse Nederlanders vertegenwoordigen zijn blij met de beslissing van het Openbaar Ministerie om Geert Wilders aan te merken als verdachte, naar aanleiding van zijn meer-of-minder-Marokkanen-uitspraak bij de gemeenteraadsverkiezingen.

"In dit land mogen dergelijke kwetsende en haatzaaiende teksten niet zonder gevolg blijven", zegt de Stichting Iedereen Gelijk, waarin ook het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders zit.

Woordvoerder Farid Azarkan van de stichting vervolgt: "Het is mooi dat we als samenleving zijn opgestaan tegen de uitspraken van Wilders, met zo veel aangiftes (6400, red.). Het kan echt niet zo zijn dat Wilders zomaar kan zeggen: minder Azarkan, minder Aboutaleb, minder Fatima, je voelt je als Marokkaan alsof je er niet toe doet."

Rechte rug

Ook het Landelijk Beraad Marokkanen is blij met het besluit van het OM. "Het bewijst dat de rechtsstaat functioneert", zegt voorzitter Mohamed Rabbae tegen het ANP. "Na een half jaar stilte van het OM gingen we ons zorgen maken of het OM zijn oor niet te veel naar een landelijk politicus zou laten hangen. Dit bewijst dat justitie de rug recht houdt.''

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl