NOS VoetbalAangepast

Verwarring over Spahic bij Bosnië

Emir Spahic nam na het WK afscheid van de nationale ploeg van Bosnië-Herzegovina, keerde terug in de selectie, maar doet hoogstwaarschijnlijk niet mee in de komende twee EK-kwalificatiewedstrijden tegen Wales en België. De 34-jarige centrale verdediger heeft last van zijn rug, maar zijn club en de bond geven een verschillende uitleg.

Evenals Dirk Kuijt bij het Nederlands elftal had Spahic met bondscoach Safet Susic afgesproken dat er in nood een beroep op hem gedaan kon worden. Dat beroep kwam eerder dan gepland. Zonder Pjanic begon Bosnië-Herzegovina dramatisch aan de EK-kwalificatie. De Bosniërs ging in eigen huis met 2-1 onderuit tegen Cyprus.

Oproep Bosnië

Vanwege die zwakke start en personele problemen in het centrum van de defensie riep Susic zijn voormalige aanvoerder, die na het WK de band overdroeg aan Edin Dzeko, op voor de komende interlands tegen Wales en België. De Bosnische bond meldde dat Spahic de uitnodiging heeft geaccepteerd.

Spahic meldde zich inderdaad in het Bosnische kamp, maar trainde niet mee. Hij liet zich wel behandelen voor zijn rugklachten. Woensdagmiddag keerde de speler van Bayer Leverkusen terug naar Duitsland om zich verder te laten behandelen.

De vraag is nu of Spahic nog beschikbaar is voor de komende interlands of dat hij überhaupt nog beschikbaar is. Volgens een verklaring van de Bosnische bond op woensdag is zijn deelname voor de komende duels onzeker.

Terug bij Leverkusen

Navraag bij Leverkusen geeft echter een compleet ander beeld. "Hij gaat de komende interlands zeker niet spelen", aldus persvoorlichter Dirk Mesch. "Hij is nu in Leverkusen en wordt hier behandeld. We hopen dat hij snel fit is om voor ons te spelen."

Volgens de woordvoerder is Spahic zelfs nog steeds gestopt als international van Bosnië. "Hij is wel uitgenodigd, maar is naar Bosnië gegaan om zijn situatie te bespreken. Er is geen nieuwe situatie, maar een status quo."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl