NOS SportAangepast

Steun voor Bianchi met sticker

De coureurs in de Formule 1 dragen komend weekend tijdens de grand prix van Rusland, op het circuit van Sotsji, een speciale sticker op hun helm. De sticker is bedoeld als steunbetuiging aan de Fransman Jules Bianchi die vorige week tijdens de grand prix van Japan ernstig gewond raakte.

Op de sticker staat de tekst: 'Tous avec Jules#17'. Vrij vertaald: we zijn in onze gedachten bij Jules. De Fransman rijdt altijd met het nummer 17.

Discussie

Bianchi reed op het circuit van Suzuka met hoge snelheid tegen een takelwagen die bezig was om de auto van de Duitser Adrian Sutil weg te slepen. Bianchi ligt met ernstig hoofdletsel op de intensive care van het ziekenhuis in Yokkaichi. Volgens de artsen is zijn toestand kritiek, maar stabiel.

Na het ongeluk onstond er veel discussie over de veiligheid in de Formule 1. Volgens crititici had de race in Japan eerder stil moeten worden gelegd vanwege het slechte weer. Formule 1-baas Bernie Ecclestone heeft gezegd dat hij een onafhankelijk onderzoek wil naar het ongeluk van Bianchi.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl