NOS VoetbalAangepast

Cambuur zegt Manchester United af

SC Cambuur had aanstaande dinsdag 14 oktober kunnen oefenen tegen Manchester United. De Friese club sloeg dat aanbod echter af.

"Het paste helaas niet in ons programma", aldus trainer Henk de Jong in het Algemeen Dagblad. "Bij een volgende interlandperiode kijken we wat de mogelijkheden zijn."

Manchester United had voorgesteld het duel af te werken op Old Trafford. Vanwege interlandverplichtingen zou de Engelse grootmacht vooral met jeugdspelers aantreden.

Van Gaal en Koeman

Cambuur staat momenteel vierde in de eredivisie. Het goede spel van de Friezen was ook United-coach Louis van Gaal niet ontgaan. Vorige maand bij een voetbalgala tikte Van Gaal zijn collega De Jong even op de schouder om zijn bewondering uit te spreken over de manier van voetballen van Cambuur.

Ook de andere Nederlandse coach in Engeland, Ronald Koeman bij Southampton, wilde graag een wedstrijd spelen tegen Cambuur. Die uitnodiging kwam een maand eerder. "Het is natuurlijk prachtig dat zulke clubs tegen ons willen oefenen", aldus De Jong in het AD.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl