NOS SportAangepast

Belgen verzamelen hockeyplaatjes

België telde als hockeyland lange tijd niet mee, maar de laatste jaren is de populariteit van de sport enorm toegenomen. De hockey-hype bij onze zuiderburen heeft nu een nieuw hoogtepunt bereikt: Belgische fans kunnen Panini-plaatjes verzamelen van alle hockeyspelers en -speelsters.

De collectie bestaat uit 345 stickers van alle teams uit de Eerste Klasse, het nationale elftal van de mannen en vrouwen en zelfs de scheidsrechters. De plaatjes zijn verkrijgbaar bij kiosken, warenhuizen en de hockeyclubs zelf.

"De Belgische Hockey Bond had ons al enkele keren gevraagd om het album te maken", vertelde Panini-woordvoerster Nancy Everaerts tegen Sporza.be. "Maar toen was er niet zo veel interesse voor stickers van hockeyspelers. Nu wint hockey aan populariteit."

De Belgische mannen werden vijfde op de WK hockey van afgelopen zomer in Den Haag. De vrouwen deden voor het eerst sinds 1981 mee en eindigden als twaalfde. Nederland deed het met goud (vrouwen) en zilver (mannen) weliswaar stukken beter, maar een Panini-album met hockeyers, dat hebben we hier nog niet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl