Vrouwen Twente verliezen CL-duel

De vrouwen van FC Twente hebben in de eerste ronde van de Champions League een nipte nederlaag geleden tegen Paris Saint-Germain. De Françaises wonnen de heenwedstrijd in Enschede met 2-1.

De kampioen van de BeNe League keek na 20 minuten al tegen een 2-0 achterstand aan. In de tiende minuut schoot de Zweedse spits Kosovare Asslani de bal fraai in de kruising en tien minuten later was het de Costa Ricaanse Shirley Cruz-Taña die scoorde.

Na rust kwam FC Twente beter voor de dag en in de 61ste minuut wist Ellen Jansen de achterstand te verkleinen tot 2-1. De return is volgende week in Parijs. De winnaar plaatst zich voor de achtste finales.

Vorig seizoen werd de ploeg van trainer Arjan Veurink in de eerste ronde uitgeschakeld door Olympique Lyon. De Franse ploeg won toen met 4-0 in Enschede en met 6-0 in Lyon.