NOS NieuwsAangepast

Talpa maakt Arabische tv-shows

Televisieproducent Talpa breidt uit naar het Midden-Oosten. Het bedrijf vestigt een dochteronderneming in Dubai, onder de naam Talpa Middle East.

Het nieuwe productiebedrijf gaat lokale, Arabischtalige versies maken van succesvolle Talpa-formats. Talpa Media is de bedenker van onder meer The Voice en Utopia.

De eerste productie is het derde seizoen van The Voice Arabia. De eerste twee edities daarvan werden door een andere maatschappij gemaakt.

"Enorme mogelijkheden"

Talpa Global-directeur Maarten Meijs zegt dat de Arabisch sprekende wereld zich in hoog tempo heeft ontwikkeld. "Met 350 miljoen mensen, verspreid over zo'n enorm groot gebied en zoveel verschillende landen, is het zonder meer een regio die enorme mogelijkheden biedt."

Talpa Middle East is de tweede volledige dochteronderneming van Talpa. In 2012 werd Talpa USA opgericht, dat is gevestigd in Los Angeles.

Het mediabedrijf van John de Mol maakt ook in andere landen televisieprogramma's, onder meer door samenwerking met lokale productiehuizen. Zo kondigde Talpa vorige maand een Chinese realityshow aan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl