NOS SportAangepast

"125 miljoen voor Vettel bij Ferrari"

Sebastian Vettel is de opvolger van Fernando Alonso bij Ferrari, dat meldt het Duitse tijdschrift SportBild. De coureur zou bij de Italiaanse renstal een contract voor drie jaar (met een optie voor nog twee jaar) hebben getekend.

De 27-jarige Duitser gaat bij Ferrari 25 miljoen euro (exclusief premies) per jaar verdienen. Bij zijn huidige werkgever Red Bull Racing ontvangt hij een slordige 16 miljoen per jaar.

Met zijn contract bij Ferrari stapt Vettel in de voetsporen van zijn idool Michael Schumacher, die tussen 2000 en 2004 heerste in de Ferrari. In de Italiaanse bolide behaalde 'Schumi' liefst vijf titels op rij.

Belofte

Bij het onderhandelen heeft Fiat-topman Sergio Marchionne de garantie gegeven dat Vettel binnen drie jaar in een kampioenswaardige auto kan rondrijden.

Vettel maakte afgelopen weekend bekend dat hij Red Bull Racing ging verlaten. Hij had daar een contract tot 2016, maar met een clausule dat als hij op 30 september niet bij de eerste drie stond in de WK-stand, zijn verbintenis eenzijdig kon opzeggen. De Duitser staat op dit moment vierde achter Lewis Hamilton, Nico Rosberg en Daniel Ricciardo, de stalgenoot van Vettel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl