Timmermans: snel snijden in regels

Beoogd eurocommissaris Frans Timmermans wil zo snel mogelijk van overbodige EU-regels af. Begin volgend jaar wil hij een lijst presenteren met regelgeving die wat hem betreft kan worden ingetrokken.

Timmermans zei dit aan het begin van een hoorzitting van het Europees Parlement, waarin hij wordt ondervraagd over zijn nieuwe functie als vice-voorzitter van de Europese Commissie. Timmermans wordt de rechterhand van commissievoorzitter Juncker.

Bemoeien

In de portefeuille van Timmermans zit onder meer Betere Regelgeving. Hij moet een antwoord vinden op de vraag waar Brussel zich wel en niet mee mag bemoeien.

In zijn toespraak zei Timmermans dat de EU af moet van alle overbodige bureaucratie. "Het gaat erom dat we het makkelijker maken voor mensen om een bedrijf te beginnen, om mensen in dienst te nemen, om meer banen te creëren."

Verpletterende show

Europarlementariërs zijn Timmermans nu vragen aan het stellen. En volgens correspondent Tijn Sadee is vriend en vijand het erover eens: "Hij geeft hier een verpletterende show." Het Europarlement is onder de indruk van de beoogd vice-voorzitter voor de commissie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl