NOS NieuwsAangepast

De Vries weet niet wie Borst doodde

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries weet niet door wie Els Borst is omgebracht. Wel heeft hij "een idee in welke hoek de moordenaar van Els Borst gezocht moet worden", zo schrijft hij op Twitter.

Eerder schreef de redactie van RTL Late Night in een tweet dat De Vries denkt te weten waar "de moordenaar van Els Borst" zich schuilhoudt.

De misdaadverslaggever is zich hierover "kapot geschrokken. Ik weet niet wie Els Borst vermoordde. Te scherpe aankondiging", aldus De Vries op Twitter. Hij schuift vanavond aan bij presentator Humberto Tan vanwege de uitzending van Opsporing Verzocht.

Hierin besteedt de politie opnieuw aandacht aan de dood van de oud-minister. Op maandag 10 februari werd haar lichaam gevonden in de garage van haar huis in Bilthoven. Ze is vermoedelijk twee dagen daarvoor om het leven gebracht.

Zwart gat

In Opsporing Verzocht laat de politie verschillende scenario's zien van wat er mogelijk is gebeurd en wordt kijkers gevraagd om meer informatie. De politie wil voor de uitzending niets zeggen over de kwestie.

De dochter van Els Borst vertelt in de uitzending dat het helemaal niet past bij haar moeder om onderdeel te zijn van een politieonderzoek. "Het was gewoon mijn moeder en ze is dood. Dat is voor mij het belangrijkste. Hoe dat gebeurd is, dat is een zwart gat."

Vaag verhaal

In maart besteedde de politie op tv ook al aandacht aan de dood van Borst, dat leverde toen ruim 400 tips op. Er werkt nog steeds een groot politieteam aan de zaak, maar een oplossing lijkt niet in zicht. De politie zoekt onder meer naar een man die met een vaag verhaal zou hebben aangebeld bij Borst, maar hij is voor zover bekend nooit gevonden.

Opsporing Verzocht is vanavond om 20.30 uur te zien op NPO1. RTL Late Night is om 22.30 uur op RTL4.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl