NOS SportAangepast

Turntwins eindelijk samen op WK

Ze zijn een bezienswaardigheid in Nanning, de Chinese journalisten willen alles van ze weten. Sanne en Lieke Wevers, de turntwins uit Holland, net 23 jaar en allebei actief op de WK.

Voor het eerst maken ze zij aan zij een mondiaal titeltoernooi mee. "We hebben elkaar steeds afgewisseld, helaas. Als de één fit was, had de ander een blessure. We leefden wel altijd met elkaar mee. Maar op de tribune is dat geen pretje, kan ik je vertellen."

Nu is het dan eindelijk zover. "We stonden eerder dit jaar ook al samen op de EK, als voorproefje. Maar op een WK is alles nog weer net iets specialer en groter. Dus het is heel gaaf om hier samen te staan. Het is fijn om samen op de vloer te staan, dicht bij elkaar te zijn en elkaar te ondersteunen voordat de ander aan zijn oefening begint."

Geduld

Lieke turnde in Nanning de hele meerkamp, Sanne deed alleen de balk en moest het nodige geduld opbrengen. "Het was lastig dat ik moest wachten tot het eind voordat ik balk kon doen. Maar ik heb gelukkig heel erg van Lieke kunnen genieten."

Om het familieverhaal helemaal compleet te maken: ook vader Vincent is van de partij, als teamcoach. Thuis, in Nederland, is hij hun trainer. "De avond voor de wedstrijd drinken we nog even een kop koffie en spreken we de volgende dag door", vertelt Lieke. "We proberen elkaar het goede gevoel te geven en het vertrouwen dat het gaat lukken. Daarom is het heel goed dat hij samen met ons hier is."

Sterk teampje

"We zijn heel close met z'n drietjes", voegt Sanne eraan toe. "We zijn echt een sterk teampje. Dat moeten we zo houden. Ik denk dat we dan de aankomende twee jaren goed mee kunnen draaien."

De Oldenzaalse noemt die tijdspanne niet zonder reden. Er is geen ingewikkelde berekening voor nodig om in 2016 uit te komen, het jaar van de Olympische Spelen in Brazilië. "We gaan sowieso nog voor Rio. En daarna kijken we wel verder. De Spelen, dat zou de klapper van onze carrière zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl