NOS WielrennenAangepast

Giro 2015 eindigt weer in Milaan

De 98ste editie van de Giro d'Italia eindigt op 31 mei 2015 in Milaan. Dat maakte de organisatie maandag in diezelfde stad bekend. In 2012 was Milaan voor het laatst het eindstation van de Ronde van Italië.

De 21ste en laatste etappe begint in Turijn. De prijzen zijn dan waarschijnlijk al verdeeld. In de laatste week moet het wielerpeloton onder meer over de Mortirolo, de Gavia en de Colle delle Finestre met een aankomst in Sestrière.

De karavaan begint op 9 mei aan de bijna 3.500 kilometer lange ronde door Italië. Het startschot wordt gegeven in San Lorenzo al Mare voor een ploegentijdrit van 17,6 kilometer langs de Ligurische kust naar Sanremo. Er staan in totaal vijf bergetappes op het programma; zeven ritten lijken uitgezocht voor de sprinters. De veertiende etappe is een individuele tijdrit van liefst 59,2 kilometer.

Geen Quintana, wel Contador

Nairo Quintana lijkt niet van zins zijn titel te komen verdedigen. De Colombiaan geeft de Ronde van Frankrijk voorrang. Tourwinnaar Vincenzo Nibali heeft echter laten doorschemeren beide evenementen te willen combineren. Alberto Contador overweegt zelfs in 2015 de 'grote drie' te rijden, inclusief de Vuelta.

De Giro ziet de Spanjaard in elk geval helemaal zitten. Die is hem, met ook nog de lange tijdrit van Treviso naar Valdobbiadene in de tweede week, op het lijf geschreven. "Het is een koers voor agressieve renners", stelde hij maandag na de presentatie in Milaan tevreden vast. "Het parcours bevalt me omdat het bij mijn karakter en aanvallende instinct past."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl