NOS SportAangepast

Harde lessen voor HC Wageningen

Met één punt uit zes wedstrijden kennen de hockeysters van Wageningen een ontnuchterende start in de hoofdklasse voor vrouwen. Nadat de ploeg vorig seizoen op overtuigende wijze promotie had verdiend naar het hoogste niveau, werden de Wageningse vrouwen in de eerste weken van dit seizoen met de harde werkelijkheid van het absolute tophockey geconfronteerd.

"Het is heel anders dan vorig jaar, het is net even wat harder erop", zegt aanvoerster Ellis van Brakel in de reportage van NOS-sportverslaggever Martin Vriesema die maandagavond in Nieuwsuur wordt uitgezonden.

Doelsaldo 3-21

Wageningen verloor zondag op eigen veld met 7-1 van regerend kampioen Den Bosch, nadat in de voorgaande weken ook al was verloren van Hurley (2-0), Kampong (4-0), Amsterdam (4-0) en Laren (3-1). Alleen tegen Pinoké wisten de vrouwen van coach Arnoud Boersma een punt te veroveren (1-1). Het doelsaldo van 3-21 is een treffende illustratie van de harde leerschool die Wageningen momenteel doorloopt.

Het enthousiasme en vooral de trots waarmee Wageningen zich in de hoofdklasse beweegt, heeft evenwel niet onder de nederlagen geleden. En dat is begrijpelijk. De opmars van de club in het vaderlandse hockey is namelijk opmerkelijk. Vijf jaar geleden speelde Wageningen nog in de tweede klasse, waarna in een tijdsbestek van vier jaar driemaal promotie werd afgedwongen. Al die tijd stond de club onder leiding van Boersma.

Jong en onervaren

De coach moet het doen met een relatief jong en vooral onervaren team. Sommige speelsters zijn pas vijftien jaar oud. Boersma en aanvoerster Van Brakel noemen het daarom "begrijpelijk" dat het team nog moet wennen aan het fysiekere en bovenal snellere spel dat in de hoofdklasse wordt gespeeld.

Boersma heeft er alle vertrouwen in dat zijn team nog van zich zal laten horen in de hoofdklasse. "We moeten zorgen dat we iedere wedstrijd beter worden. De duels met Amsterdam, Laren en Den Bosch zijn een goede leerschool geweest. Straks komen de teams uit het rechterrijtje en dan komen de punten vanzelf."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl