NOS SportAangepast

Bianchi nog in kritieke toestand

Formule 1-coureur Jules Bianchi verkeert nog altijd in kritieke toestand. Zijn team Marussia heeft de media in een persbericht om "geduld en begrip" gevraagd. De 25-jarige Fransman is zwaargewond aan zijn hoofd, maar verder is er over zijn precieze toestand nog veel onduidelijk.

"We zijn overweldigd door de enorme hoeveelheid steunbetuigingen voor Jules en het team in deze moeilijke tijd", stelt de renstal. "Wat betreft Jules' medische situatie: we laten ons leiden door de wensen van de familie. Zij hebben, samen met de zorg voor Jules, onze hoogste prioriteit."

"We willen om geduld en begrip vragen als het gaat om medische updates. Die zullen pas worden gecommuniceerd als het ziekenhuis vindt dat het kan."

Tegenstrijdige berichten

Bianchi raakte zondag bij de GP van Japan op het natte circuit van Suzuka van de baan en knalde met zijn auto op een takelwagen die juist bezig was de eerder gecrashte auto van Adrian Sutil weg te halen.

Bianchi werd buiten bewustzijn afgevoerd en direct geopereerd. Hij lag aan de kunstmatige beademing, maar zou volgens de BBC later op de zondagavond in staat zijn geweest om zelf weer te ademen.

Sky Sports schrijft vandaag juist dat Bianchi nog steeds aan de beademing ligt. In Franse media circuleren berichten dat de coureur vanwege bloedingen een tweede operatie zou moeten ondergaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl