NOS SportAangepast

Schoop met Orioles in divisiefinale

Jonathan Schoop heeft met Baltimore Orioles de finale van de play-offs in de American League gehaald. Hij won met zijn team ook het derde duel met de Tigers. In Detroit werd het 2-1.

De volgende tegenstander van Baltimore is Kansas City Royals, dat Los Angeles Angels uitschakelde. De winnaar van de American League plaatst zich, net als de winnaar van de National League, voor de World Series.

Twee runs na homerun Cruz

Na twee thuiszeges waren de Orioles in de best-of-5-serie tegen de Tigers ook in de eerste uitwedstrijd de betere. In de zesde inning bezorgde Nelson Cruz Baltimore twee punten uit een homerun. In de negende inning deden de Tigers wat terug, maar verder dan een punt kwamen ze niet.

Tweede honkman Schoop kwam drie keer aan slag bij de Orioles, maar hij kon weinig uitrichten. De Nederlander bleef één keer op de honken achter.

Schoop sterspeler Oranje

Nog voordat Schoop in 2013 debuteerde in de MLB, was hij al een van de belangrijkste mannen in Oranje. In 2011 bezorgde een honkslag van de toen 19-jarige derde honkman Nederland de wereldtitel.

En vorig jaar gaf hij tijdens de World Baseball Classic zijn visitekaartje af, door in de eerste ontmoeting met Cuba het merendeel van de punten binnen te slaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl