NOS NieuwsAangepast

Onthoofding nu ook in Sinaï

Een terreurgroep uit de Egyptische Sinaï-woestijn heeft een video online gezet waarin drie mannen worden onthoofd en een vierde wordt doodgeschoten. Volgens de groep, Ansar Bait al-Maqdis, waren het spionnen van Israël.

Op de beelden is te zien hoe de vier mannen tegenover gemaskerde en gewapende terroristen een bekentenis afleggen. Daarna worden ze vermoord.

Wetteloos

In de wetteloze Sinaï strijden bedoeïenengroepen al jaren voor meer zelfstandigheid. De organisatie Ansar Bait al-Maqdis kwam op, nadat de Moslimbroederschap van president Morsi was weggejaagd. Ze zien IS als hun voorbeeld.

De terreurgroep beticht de nieuwe Egyptische regering van generaal Sisi van samenwerking met Israël. Er werden daarom aanvallen uitgevoerd op oliepijpleidingen van Egypte en bij de Israëlische grens. De terreurgroep onthoofdde eerder ook al tegenstanders.

De onthoofdingen doen denken aan de praktijken van IS in Irak en Syrië. Ansar Bait al-Maqdis zegt niet officieel aan IS te zijn gelieerd, maar een leider van de groep heeft wel verklaard dat IS zijn manschappen heeft getraind.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl