NOS SportAangepast

Hockeytoppers blijven onbeslist

De hockeyklassieker tussen Amsterdam en Bloemendaal is onbeslist gebleven. De vermakelijke ontmoeting tussen de grootmachten, die beide een moeizame seizoenstart kenden, eindigde in 3-3.

Amsterdam gaf in de tweede helft een voorsprong van 3-1 uit handen. Namens de Amsterdammers had de Zuid-Afrikaan Justin Reid-Ross binnen het tijdsbestek van acht minuten een hattrick geproduceerd, maar dat bleek niet voldoende voor een zege. Twee van die goals had de specialist vanuit een strafcorner gemaakt.

Wouter Jolie haalde namens Bloemendaal het laatste fluitsignaal niet. Hij viel uit met een knieblessure. Billy Bakker ontbrak bij Amsterdam met een schouderblessure.

Ook de andere topper, de wedstrijd tussen Kampong en Oranje Zwart, eindigde in een gelijkspel: 2-2. Kampong, dat dit seizoen nog ongeslagen is, gaf een voorsprong van 2-0 weg. Bob de Voogd bracht Oranje Zwart in de voorlaatste minuut naast de Utrechters.

Laren nieuwe koploper

Bij de vrouwen nam Laren de koppositie over van SCHC door thuis met 3-2 zegevierde. Alle doelpunten vielen in het laatste half uur van de wedstrijd. Pas nadat Kim Lammers de score in de 43ste minuut vanuit een strafcorner had geopend, kwamen beide ploegen op gang.

Rentree De Goede

Eva de Goede keerde terug bij Amsterdam, maar kon niet voorkomen dat haar ploeg met 3-2 verloor bij MOP. De Goede kwam sinds het WK in Den Haag niet meer in actie door een blessure aan haar schaambot. Door de nederlaag verloren de Amsterdamse hockeysters de aansluiting met de top en bedraagt de achterstand op koploper Laren nu vijf punten.

Den Bosch kwam op bezoek bij Wageningen wel tot een eenvoudige zege: 7-1. Lidewij Welten en Vera Vorstenbosch scoorden beiden twee keer.

Uitslagen mannen

Amsterdam - Bloemendaal 3-3Den Bosch - Pinoké Hurley - Tilburg 3-0Kampong - Oranje Zwart 2-2Push - HGC 1-5Rotterdam - Schaerweijde 2-2

Uitslagen vrouwen

Bloemendaal - Kampong 3-2 Laren - SCHC 3-2 MOP - Amsterdam 3-2 Oranje Zwart - Hurley 2-1 Pinoké - HDM 0-4 Wageningen - Den Bosch 1-7