NOS SportAangepast

Rentree Vonn begin december

Lindsey Vonn maakt begin december haar rentree bij de wereldbekerwedstrijd in het Canadese Lake Louise. Dan staan de snelle disciplines voor het eerst op het programma en daar blinkt de Amerikaanse op uit.

Vonn, olympisch kampioen op de afdaling in Vancouver, raakte vorig jaar februari zwaar geblesseerd aan haar rechterknie. In december kwam ze terug, maar opnieuw ging het mis. Dit keer op een training in Copper Mountain. Zodoende miste Vonn de Olympische Spelen in Sotsji. In januari van dit jaar werd ze weer geopereerd aan haar knie.

Eerste meters in de sneeuw

De afgelopen dagen trainde Vonn in het Oostenrijkse Sölden voor het eerst weer in de sneeuw. "Het was vandaag m'n derde dag op de piste en het gevoel was erg goed. Hier ben ik heel erg blij mee."

Ze laat de opening van het wereldbekerseizoen, op 25 oktober in Sölden, aan zich voorbij gaan. De viervoudig winnares van de overall wereldbeker reist begin november naar de VS om zich daar voor te bereiden op de snelle disciplines: de afdaling en de Super G.

In maart liet de 29-jarige Vonn al weten door te willen gaan tot de Spelen van Pyeongchang. Het hoofddoel dit seizoen zijn de WK in februari, praktisch in haar achtertuin, in Vail en Beaver Creek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl