NOS SportAangepast

Alvimedica wint eerste havenrace

Het Amerikaanse zeiljacht Alvimedica heeft zaterdag in Alicante de eerste havenrace van de Volvo Ocean Race gewonnen. Het team van schipper Charlie Enright liet in het Spaanse water Team Abu Dhabi en het Spaanse jacht Mapfre achter zich.

Team Brunel van schipper Bouwe Bekking eindigde als vierde, terwijl de vrouwenboot Team SCA, met Carolijn Brouwer als stuurvrouw en wachtleider, genoegen moest nemen met de zesde plaats.

Er worden in totaal tien havenraces gevaren. De uitslagen daarvan tellen dit keer niet mee voor het eindklassement. Alleen wanneer de teams in zee-etappes op een gelijk aantal punten staan zullen de uitslagen van de havenraces beslissing brengen.

Zeven schepen

De vloot van zeven eenheidsjachten (Volvo Ocean 65) vertrekt volgende week zaterdag voor de eerste etappe, van Alicante naar Kaapstad.

De zeilrace om de wereld omvat bijna 39.000 zeemijl (ongeveer 70.000 kilometer) en eindigt op 27 juni 2015 met een havenrace in Göteborg. Tijdens de slotetappe doen de boten een tussenstop in Scheveningen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl