NOS SportAangepast

Turners hebben doel al bereikt

De Nederlandse turners zijn bij de wereldkampioenschappen in Nanning geslaagd in hun missie. Oranje is achttiende geworden en het doel van het team was een plaats bij de beste 24 landen. Daarmee is Oranje als land zeker van deelname aan de WK van volgend jaar in Glasgow.

Het is de eerste stap richting deelname als team aan de Spelen van Rio. In Glasgow kwalificeren de beste acht landen zich rechtstreeks voor de Spelen. De landen negen tot en met zestien strijden in een testevent om de laatste vier olympische tickets.

Eén toestelfinale

Slechts één Nederlandse turner komt volgende week terug voor een toestelfinale, waarin de beste acht uit de kwalificaties uitkomen. Epke Zonderland gaat op zijn specialiteit, het rek, met 15,600 punten als beste naar de finale.

Op brug stond hij na de eerste dag met een score van 15,083 op de geschoonde lijst (maximaal twee turners per land) ook nog bij de top-acht, maar in dat klassement is de Fries uiteindelijk verwezen naar de twintigste plaats.

Even wennen voor Wammes

Jeffrey Wammes is doorgaans goed voor finaleplaatsen op sprong of vloer, maar ook hij stelde zich volledig in dienst van het team. Volgend jaar wil hij het anders doen. "Dan wil ik er ook op vloer en sprong gewoon staan. En dan ook op vijf of zes toestellen goed meetellen voor het team."

"Ik ben nu wel tevreden", gaat Wammes verder. "Maar wel jammer dat je niet voluit kon gaan. Ik heb aan alles voldaan wat de bondscoach me gevraagd had. Dat was vijf toestellen goed doen. Het is wel gek dat je mede daardoor niet in de finale zit."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl