NOS NieuwsAangepast

Bijna 7500 mensen hebben ebola

De uitbraak van ebola in West-Afrika heeft tot nu toe aan zeker 3431 mensen het leven gekost. 7470 mensen raakten tot nu toe besmet.

Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Het werkelijke aantal besmettingen ligt waarschijnlijk hoger, omdat niet alle gevallen worden geregistreerd.

Mogelijk tweede geval

In de Verenigde Staten is mogelijk een tweede geval van ebola ontdekt. Een ziekenhuis in Washington heeft iemand opgenomen die de symptomen vertoont. De patiënt is net terug uit Nigeria.

Dinsdag werd in Amerika voor het eerst ebola vastgesteld bij iemand. De man, die in Liberia was geweest, ligt in een ziekenhuis in Dallas. Zijn toestand is zorgwekkend.

Een appartement in Dallas waar de man enige tijd verbleef is vandaag ontsmet. De bewoners moeten voorlopig binnenblijven. Vijftig mensen die contact met de man hebben gehad worden in de gaten gehouden. Tien van hen lopen volgens de autoriteiten veel risico.

Militairen

President Obama zei vandaag dat er mogelijk zo'n 4000 militairen worden ingezet in de strijd tegen ebola in West-Afrika. Eerder sprak hij over 3000 manschappen.

Dagelijks wordt de situatie opnieuw bekeken, om te kijken hoeveel mensen er daadwerkelijk nodig zijn. Het Amerikaanse Congres wil uiterlijk half oktober een uitgewerkt plan van Obama.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl