NOS NieuwsAangepast

Ardennen oefenterrein voor jihadi's?

De Belgische politie is een onderzoek begonnen naar foto's waarop radicale moslims zich in de Ardennen lijken voor te bereiden op de jihad. De foto's verschenen gisteren op de Facebookpagina van de Brusselse moslim Abd Al Wadoud Abu Daoud. De pagina is inmiddels geblokkeerd.

Het Nieuwsblad heeft de foto's gepubliceerd. De mannen op de beelden zijn op het eerste gezicht moeilijk te onderscheiden van militairen. Ze dragen een camouflagepak en gezichtsbedekking en oefenen met wapens. In bijschriften spreekt Daoud van "een mooie reis met broeders".

De krant meldt dat Daoud nauwe banden heeft met een gezin waarvan twee broers in Syrië hebben meegestreden met IS. Een van hen is daar gesneuveld; de ander staat nu terecht in Antwerpen.

"Overduidelijk geen Syrië"

Dat de foto's in de Ardennen zijn gemaakt, is niet helemaal zeker. "Maar wat je ziet is overduidelijk geen Syrië en ook geen Brussel", zegt NOS-correspondent Joris van Poppel. "Ook is duidelijk dat dit geen vrijgezellenfeestje is."

Volgens Van Poppel is Daoud al langer bekend bij justitie in Brussel. Op zijn Facebookpagina staan ook vlaggen van IS en steunbetuigingen aan jihadstrijders.

De laatste jaren zijn vaker berichten opgedoken over trainingskampen voor jihadstrijders in België. Onderzoeken daarnaar hebben nooit iets opgeleverd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl