NOS SportAangepast

Volleybalsters buigen voor Brazilië

De Nederlandse volleybalsters hebben op het WK in Italië niet kunnen stunten tegen olympisch kampioen Brazilië: 1-3 (25-23, 20-25, 16-25, 16-25).

Nederland had in de wedstrijden tegen Rusland en Servië volop kansen op een stunt, maar telkens als een voorsprong was genomen, werd de druk de ploeg te veel. Voor het duel met Brazilië, waarin een verrassing zo goed als onmogelijk zou zijn, was "genieten" het motto.

Het ontbreken van de druk te moeten winnen, werkte aanvankelijk bevrijdend. Brazilië spurtte naar 8-2 en 17-11, maar Oranje - met Laura Dijkema en Manon Flier in plaats van Femke Stoltenborg en Anne Buijs - knokte zich terug (19-19) en won de eerste set.

Krachtsverschil gewoon te groot

Ook in de tweede set liep Brazilië uit naar 8-2 en opnieuw kwam Nederland knap langszij (10-10). De Braziliaansen wonnen echter de volgende drie punten en gaven dat verschil niet meer weg.

Brazilië (olympisch kampioen in 2008 en 2012 en tweede op de WK's van 2006 en 2010) was nu op stoom. Nederland vocht nog wel voor wat het waard was, maar er slopen steeds meer foutjes in het spel en het krachtsverschil bleek gewoonweg te groot. In de derde en vierde set was de nummer één van de wereld superieur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl