NOS SportAangepast

Bos sluit Spelen niet uit

Met vijf wereldtitels op de baan in zijn achterzak, maakte hij in februari 2009 de overstap naar de weg. Bijna zes jaar en 36 zeges later keert Theo Bos weer even terug op de baan. "Voorlopig is het een uitstapje, een mooie uitdaging. Daarna zien we wel."

De KNWU maakte donderdag bekend dat Bos vanaf 12 oktober de ploegenachtervolging gaat rijden op het EK in Guadeloupe.

"Ik speelde al een tijdje met de gedachte om dat te proberen. Vanaf de zomer ben ik een paar keer mee gaan trainen. Dat ging best goed." Bos kreeg een uitnodiging van de bondscoach en zodoende maakt hij zijn rentree. Samen met Wim Stroetinga, Tim Veldt, Dion Beukeboom en Roy Eefting is hij geselecteerd.

Serieuze flirt

Het is niet zo dat Bos zes jaar niet heeft omgekeken naar de baan. Hij maakte al wel eens eerder een uitstapje. Bijvoorbeeld om brons te halen op het onderdeel koppelkoers tijdens de WK in Apeldoorn in 2011. Maar deze flirt lijkt toch wat serieuzer. "Terugkeren naar de baan wil ik sowieso", bekent de 31-jarige sprinter. "Het mooiste is om ooit te stoppen op de baan. Of ik nu al aan Rio denk? Ik sluit niets uit."

Bos rijdt deze dagen in België zijn laatste koers voor Belkin. Hij heeft voor 2015 bij de Zuid-Afrikaanse ploeg MTN-Qhubeka getekend. "Of ik de baan met hen heb besproken? Nee, nog niet. Maar ik ga eerst een mooi wegprogramma rijden. Ik denk voorlopig nog niet aan Rio. Daarvoor moeten we als ploeg ook nog wel flink wat stappen maken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl