Lens en De Guzman winnen in EL

Jeremain Lens en Jonathan de Guzman hebben donderdag met hun clubs in de Europa League een overwinning geboekt.

Lens was met Dinamo Kiev voor eigen publiek te sterk voor Steaua Boekarest: 3-1. De aanvaller van het Nederlands elftal zag Andrei Jarmolenko, Artem Kravets en Lukasz Teodorczyk scoren.

Lens, die enkele minuten voor tijd werd gewisseld, hoort vrijdag of bondscoach Guus Hiddink hem nodig heeft in de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Kazachstan en IJsland.

In dezelfde groep won Donny Gorter met AaB Aalborg met 1-0 van Rio Ave uit Portugal. De Nederlandse back, die wordt gehuurd van AZ, speelde de hele wedstrijd bij de Deense formatie. Nicklas Helenius was kort na rust de maker van het enige doelpunt.

De Guzman wint met Napoli

De Guzman pakte met Napoli de volle buit bij Slovan Bratislava, door doelpunten van Marek Hamsik en Gonzalo Higuain (0-2). De Nederlandse middenvelder werd na ruim een uur spelen gewisseld door trainer Rafael Benitez. Oud-PSV'er Dries Mertens speelde de hele wedstrijd bij de Italiaanse formatie.

De Guzman, die op het WK actief was met Nederland, is niet door Hiddink opgenomen in de voorselectie van Oranje.

Ari en Eto'o scoren

Een oud-AZ-speler werd bijna matchwinner in een duel met Everton. Koeban Krasnodar-spits Ari opende de score tegen de Engelse club, maar Samuel Eto'o behoedde Everton voor een nederlaag.

De spits uit Kameroen, die afgelopen zomer flirtte met Ajax, zorgde op bezoek bij Krasnodar in de slotfase voor de gelijkmaker: 1-1. Everton won de eerste wedstrijd in groep H met 4-1 van VfL Wolfsburg en gaat nu met vier punten uit twee duels aan kop.

Lille leek in dezelfde poule op weg naar een overwinning bij Wolfsburg, dankzij een benutte strafschop van de Belgische spits Divock Origi, maar diens landgenoot Kevin De Bruyne trok de stand in de slotfase op schitterende wijze gelijk (1-1). Lille heeft net als Krasnodar twee punten, de Duitse ploeg staat met één puntje onderaan. Bij Wolfsburg ontbrak spits Bas Dost in de selectie.