Onnodige nederlaag PSV in Moskou

Een beter PSV heeft geen punten aan het uitduel met Dinamo Moskou in de Europa League overgehouden. De Russen pakten in blessuretijd de zege na een pegel van Joeri Zjirkov (1-0).

Zowel Dinamo als PSV was in de openingsfase dicht bij de 1-0, maar de keepers grepen adequaat in. Eerst bokste Jeroen Zoet een kopbal van Christopher Samba uit zijn doel en even later zette Vladimir Gaboelov zijn hand tegen een schot van Georginio Wijnaldum. Halverwege de eerste helft creëerden de Eindhovenaren na een uitstekende aanval over links hun tweede grote kans. Adam Maher schoot echter recht in de handen van Gaboelov.

De ploeg van coach Phillip Cocu combineerde voor rust vlotter dat Dinamo, dat aantrad met de voormalige eredivisiespelers Douglas (FC Twente), Alexander Büttner (Vitesse) en Balázs Dzsudzsák (PSV). Stanislav Manolev (ex-PSV) begon op de bank. De nummer drie van Rusland was alleen gevaarlijk bij spelhervattingen.

Opnieuw grote kans Wijnaldum

Kort na rust rook PSV opnieuw aan de 1-0 en weer was de kans voor Wijnaldum. Luciano Narsingh haalde op links de achterlijn, gaf voor waarna Florian Jozefzoon de bal panklaar legde voor de PSV-aanvoerder. Wijnaldum schoot centimeters naast. PSV bleef zonder noemenswaardige problemen overeind en kreeg naarmate de tweede helft vorderde steeds meer ruimte, maar was slordig in de counter. Jozefzoon struikelde over zijn eigen benen toen hij het bijna lege doel onder vuur wilde nemen.

In de slotfase probeerden Jetro Willems en de bij Dinamo ingevallen Kevin Kuranyi het van afstand, maar beiden schoten hoog over. Ook de inzet van aanvoerder Wijnaldum in blessuretijd was niet doeltreffend. Zjirkov besliste in de derde minuut van de extra tijd het duel toen de bal voor zijn voeten viel.