NOS NieuwsAangepast

Cameron 'rapt' over armen

Een filmpje waarin het lijkt alsof de Britse premier Cameron rapt over zijn beleid is een hit op YouTube. In een dag tijd hebben ruim een miljoen mensen het filmpje gezien.

Gebruiker Cassetteboy monteerde stukjes uit oude toespraken van Cameron op weinig flatteuze wijze. Op de muziek van Eminem zegt de premier nu dat zijn Conservatieve Partij klaar is voor een klassenstrijd en dat de gezondheidszorg geprivatiseerd zal worden.

"Het laatste dat ons land nodig is, zijn wij. De Conservatieven zijn erger dan de alternatieven", lijkt Cameron te rappen. "This is the party of the motherfuckers."

Casetteboy nam zo eerder al de Amerikaanse president Obama op de hak, even als Camerons voorganger Gordon Brown.

Echte blunder

In een toelichting op YouTube zegt Cassetteboy dat het filmpje is gemaakt om Cameron te bedanken, omdat hij het mogelijk maakte dat auteursrechtelijk beschermd materiaal mag worden gebruikt voor parodieën. Die wet geldt sinds gisteren in Groot-Brittannië.

De Conservatieve Partij houdt deze week zijn jaarlijkse partijbijeenkomst in Birmingham. Tijdens zijn speech daar maakte Cameron een pijnlijke blunder die zo in het filmpje had kunnen worden gebruikt: doordat hij "resent" zei in plaats van "represent", vertelde hij dat zijn partij "zich stoort aan de armen", in plaats van "de armen vertegenwoordigt".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl