NOS NieuwsAangepast

Nederland weer in trek bij toeristen

Opnieuw lijkt een recordaantal buitenlanders naar Nederland te komen. NBTC Holland Marketing, dat verantwoordelijk is voor de promotie van Nederland in het buitenland, verwacht dat dit jaar 13,8 miljoen buitenlanders hier vakantie komen vieren of zaken komen doen.

Vorig jaar kwamen 12,7 miljoen buitenlanders naar Nederland. NBTC verwachtte voor dit jaar een groei van 2 procent, maar dat lijkt dus veel meer te worden.

Aanleiding zijn onder meer de NSS-top, de troonswisseling en de opening van het Rijksmuseum. "Die beelden gaan de hele wereld over", zegt Thérèse Ariaans van NBTC. "Daardoor staat Nederland op een positieve manier in de belangstelling en dat merken we."

Russen

Zo'n 80 procent van alle bezoekers komt uit Europa. Koplopers zijn Duitsland met 3,8 miljoen bezoekers en België met 1,8 miljoen. Ook uit Azië en Noord-Amerika komen aanzienlijk meer mensen naar Nederland.

Er is wel een smetje: het aantal Russen dat ons land bezoekt, daalt vanwege de spanningen tussen Rusland en Europa met ongeveer 7 procent. Vorig jaar was Nederland juist in trek bij de Russen; toen kwamen er 20 procent meer dan een jaar eerder.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl