NOS NieuwsAangepast

Hema mag door met notarisservice

De Hema mag van de tuchtrechter doorgaan met zijn vorig jaar gestarte notarisservice. De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie had een klacht hierover ingediend, maar de tuchtrechter ziet geen aanleiding om maatregelen te nemen.

De Hema verkoopt online samenlevingscontracten en testamenten. Mensen kunnen de documenten op internet zelf opstellen, waarna een notaris het rechtsgeldig maakt. Aan de service werken volgens de Hema gerenommeerde notarissen mee.

Gegevens beschermen

Het opstellen, ondertekenen en bewaren van een akte kost via de winkelketen 125 euro per akte. Afhankelijk van de afspraken die vastgelegd moeten worden, zijn er maximaal drie aktes nodig. Veel notarissen rekenen het dubbele voor een samenlevingscontract.

De tuchtrechter vindt wel dat de Hema de gegevens van klanten beter moet beschermen. Die gegevens mogen alleen op een door notarissen beheerde server worden opgeslagen. Maar nu hebben ook andere medewerkers van de Hema toegang tot de gegevens. De winkelketen krijgt drie maanden de tijd om dit aan te passen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl