NOS NieuwsAangepast

Trainer filmde ook kleedkamer HDM

De man die in het geheim opnames maakte in de kleedkamers bij hockeyclub HGC in Wassenaar heeft dat ook bij de Haagse hockeyclub HDM gedaan. Luigi C. werkte vanaf 1999 bij die club. Toen is hij volgens het Openbaar Ministerie al begonnen met filmen.

Het is niet duidelijk hoe lang het filmen bij HDM geduurd heeft. C. verliet de club in 2006. Op de beelden die het OM gezien heeft staan meisjes van HDM en meisjes van een bezoekende club. Van die club werden ook al meisjes in de kleedkamer van HGC gefilmd. In totaal zijn van 36 clubs opnames gemaakt.

Belangenverstrengeling

De rechtbank Noord-Holland besloot vandaag dat de 45-jarige hoofdverdachte langer vast blijft zitten. De 61-jarige andere verdachte komt wel op vrije voeten. Die moet nog wel voor de rechter verschijnen voor het bezit van kinderporno. De man had dvd's met beelden van meisjes die zich in de kleedkamer aan het omkleden waren.

De zaak wordt in Noord-Holland behandeld in plaats van in Den Haag omdat een medewerker van de rechtbank daar in het bestuur zit van HGC. Om de schijn van belangenverstrengeling te voorkomen is de zaak verplaatst.

Verspreiding

Het onderzoek naar verdere verspreiding van de beelden is nog in volle gang. Er is tot op heden geen aanwijzing dat de beelden op internet terecht zijn gekomen. Er is nog een derde verdachte, maar die is niet aangehouden. Er zijn bij hem thuis dvd's in beslag genomen. Die moeten nog onderzocht worden.

In totaal is zo'n honderd uur aan materiaal gevonden. Luigi C. heeft naar eigen zeggen tot maart dit jaar opnames gemaakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl