NOS WielrennenAangepast

KNWU: Boogerd kan aan de slag

Michael Boogerd mag van de KNWU volgend seizoen gewoon aan de slag als ploegleider van de nieuwe formatie Roompot Orange Cycling. "Als het noodzakelijk is, zal de KNWU hem een tijdelijke licentie verstrekken om te starten als ploegleider", zegt directeur Huib Kloosterhuis van de wielerbond.

Boogerd moet zich binnenkort bij de Belgische wielerbond verantwoorden voor het gebruik van doping tijdens zijn carrière. Daardoor dreigt een schorsing voor de 42-jarige oud-renner, die vanaf volgend seizoen ploegleider is bij de nieuwe Nederlandse ploeg.

Genoeg gestraft

"Wij vinden dat hij genoeg is gestraft", stelt Kloosterhuis. "Hij heeft anderhalf jaar geleden vrijwillig en zonder druk zijn verklaring afgelegd. Wij vinden dat het mooi is geweest en willen nu naar voren kijken." De directeur erkent wel dat de internationale wielerbond UCI het voornemen van de KNWU met een strafzaak zou kunnen overrulen.

Kloosterhuis heeft Boogerd gisteren geïnformeerd over de mogelijkheid om een licentie aan te vragen. "Hij was daar blij mee", aldus Kloosterhuis.

Nooit iets gehoord

De aanklager van de Belgische wielerbond, Jaak Fransen, zei gisteren dat het onderzoek naar de Nederlander nu pas is begonnen omdat de bond zich niet eerder had gerealiseerd dat Boogerd in België woonde en dus op een Belgische wielerlicentie reed.

"Het dossier lag al in 2013 in België", aldus Kloosterhuis. "We hebben de Belgen een paar keer gevraagd hoe het ermee stond, maar daar hebben we nooit iets op gehoord. Nu hij een baan heeft, is het ineens een issue."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl