NOS VoetbalAangepast

Feyenoord moet zichzelf belonen

Hoewel Feyenoord zaterdag met klinkende cijfers won bij Go Ahead Eagles (4-0), moet de opgaande lijn nog wel worden doorgezet. Dat moet dan in de Europa League gebeuren tegen Standard Luik, de Belgische topclub die vanavond op bezoek komt in de Kuip.

Trainer Fred Rutten heeft vertrouwen in zijn ploeg, maar hij hoopt wel dat zijn spelers zichzelf meer gaan belonen. "Het gevoel is goed, maar dat gevoel was bij mij al heel lang goed. Alleen de resultaten waren er niet. Al een aantal weken zit er groei in ons spel, maar we belonen onszelf niet. Die beloning moeten we nu wel weer gaan zoeken, net als tegen Go Ahead."

"Geen grote wijzigingen"

Rutten zal ten opzichte van het duel met Go Ahead niet veel veranderen aan de opstelling. Hij lijkt zijn succesformule te hebben gevonden, al vindt hij dat nog iets te opportunistisch.

"Ik ga geen grote wijzigingen aanbrengen. Ik heb afgelopen zaterdag voor het eerst in deze samenstelling kunnen spelen. Dat is nu wel goed uitgekomen."

Of Feyenoord dit seizoen kan overwinteren in de Europa League in een groep met Sevilla, Standard Luik en NK Rijeka? "Waarom niet?", vraagt Rutten zich hardop af. "Ik denk dat wij gelijkwaardig zijn aan Standard Luik", vervolgt de trainer, die denkt dat Feyenoord met de Belgische tegenstander zal strijden om de tweede plek. Sevilla, vorig jaar winnaar van de Europa League, wordt algemeen beschouwd als de sterkste club in de poule.

Van Damme: hier goede wedstrijden gespeeld

Bij Standard Luik staat Jelle van Damme onder contract, een oude bekende van de eredivisie. In 2002 tekende de inmiddels 30-jarige verdediger een driejarig contract bij Ajax. In twee seizoenen in Amsterdamse dienst speelde hij een aantal keer tegen Feyenoord, maar tien jaar na zijn vertrek bij Ajax is hij niet meer op de hoogte van de Rotterdamse selectie.

"Ik ken geen spelers, maar trainer Rutten wel. Toen ik in 2006 vertrok bij Werder Bremen, werd ik door hem gepolst om bij FC Twente te komen voetballen. Daar is het toen niet van gekomen, maar ik heb wel met hem gesproken destijds", zegt Van Damme, die al sinds 2010 voor Standard Luik speelt.

De 30-jarige verdediger kan zich de wedstrijden in de Kuip nog goed herinneren. "De klassiekers waren altijd heel geladen, dat is nog altijd zo. Dat mag ook wel, want voetbal is emotie. Ik heb hier ook de beker gewonnen in een duel met FC Utrecht. Ik heb hier goede wedstrijden gespeeld, dus ik hoop dat dat donderdagavond ook gebeurt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl