NOS VoetbalAangepast

Alles moet beter bij PSV

In de Europa League-wedstrijd tegen Dinamo Moskou moet blijken of PSV heeft geleerd van de fouten die het afgelopen zondag maakte tegen sc Heerenveen (1-0 nederlaag).

"We hebben de wedstrijd geanalyseerd. Uiteindelijk hebben we gezien dat de communicatie beter moet," zegt Georginio Wijnaldum. "We moeten feller zijn. Dat moeten we leren en wel heel snel, maar daar zijn we mee bezig".

Het grootste probleem bij PSV in de verloren wedstrijd tegen Heerenveen was dat de ploeg uiteen viel. Volgens Wijnaldum is communicatie dus het sleutelwoord.

"Iedereen moet met elkaar bezig zijn. Het vertrouwen naar elkaar moet groter worden. Dat heeft meer te maken met de opdrachten. Dat jij jouw opdracht kan doen en dat je niet hoeft te kijken of de ander achter jou ook zijn opdracht doet. Dat je dus geen elf eilandjes hebt."

Büttner twijfelachtig

Tegenstander Dinamo Moskou staat op de derde plaats in de Russische competitie. Ook in de Europa League is het team, waarvoor de Braziliaanse Nederlander Douglas en Alexander Büttner uitkomen, goed gestart.

"De eerste wedstrijd wonnen ze van Panathinaikos (2-1, red.). Ze zijn goed begonnen, net als wij. Dus ik verwacht een goede wedstrijd," aldus Jeffrey Bruma. De verdediger verwacht niet dat PSV de gelegenheid krijgt het spel te maken. "Nou ja, ze spelen thuis. Ze gaan zeker niet ons het spel laten maken. Ik denk dat zij willen voetballen, maar dat willen wij ook. Ook al spelen we uit."

De laatste competitiewedstrijd van de Russen eindigde in 2-2. Douglas en Büttner begonnen in de basis, net als oud-PSV'ers Balázs Dzsudzsák en Stanislav Manolev. Büttner werd al na 38 minuten naar de kant gehaald met een lichte blessure. Het is twijfelachtig of hij mee kan doen.

De "nul" houden

Als Dinamo speelt zoals Bruma verwacht, zou PSV het favoriete spelletje kunnen spelen, vanuit de omschakeling. Bruma: "PSV is niet alleen omschakeling. We zijn er wel effectief in, want daar hebben we de spelers voor."

"Achterin staan we er vaak. Het middenveld is als een blok, als het moet compact, en dan voorin hebben we snelle spelers om te counteren. Wij hebben de luxe over snelle jongens te beschikken. Maar we kunnen ook vanuit het normale spel goals maken, dat hebben we ook al bewezen."

Het cliché in Europese uitwedstrijden is natuurlijk de "nul" houden. "Dat zou zeker mooi zijn ja," beaamt Bruma. "Zoals we al zeiden, het is een goed team. Wij ook, maar het is zeker belangrijk om de "nul" te houden en daar gaan we zeker alles aan doen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl