NOS WielrennenAangepast

Saiz keert terug in wielersport

Manolo Saiz keert terug in het wielrennen. De omstreden oud-ploegleider van onder meer ONCE en Astana, gaat volgens het Spaanse Marca een Baskische jeugdploeg leiden.

Saiz verliet de sport in 2006 na beschuldigingen dat hij verantwoordelijk zou zijn voor de medische begeleiding van zijn renners bij Astana-Würth, de opvolger van Liberty Seguros. Onder anderen Alberto Contador wees met zijn vinger naar Saiz.

De ploegleider vertrok in juni 2006 bij Astana-Würth, waarna begin 2007 Johan Bruyneel het stokje overnam.

Naast Saiz, die zegt ook na te denken over een pro-continentale ploeg, is ook oud-renner David Etxebarria betrokken bij de nieuwe talentenformatie. Hij won in 1999 twee etappes in de Tour en finishte in 2000 als tweede in Luik-Bastenaken-Luik. En ook zijn laatste wapenfeit, zij het als renner, was in juni 2006 bij Astana-Würth.

Bruno Roussel

De rentree van Saiz komt nauwelijks een week na de terugkeer van Bruno Roussel in de wielersport. Die omstreden oud-ploegleider van Festina, die werd opgepakt tijdens de beroemde Tour Dopage van 1998, begeleidde tijdens de WK wielrennen in Ponferrada de Mexicaanse wielerploeg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl